Lav dine egne soyalys

Her på siden finder du vores diy guide til, hvordan du nemt kan lave dine egne bæredygtige stearinlys med soyavoks, så du kan få levende lys og et godt indeklima derhjemme.

Soyalys lavet på vores soyaflager udskiller næsten ingen partikler og andre allergifremkaldende stoffer, da de er lavet på 100% vegetabilsk soya. Derudover er de helt neutrale, uden duft, parabener, konserveringsmidler, farve og brændetidsforlængende kemi. De er derfor perfekte til dig, der er allergisk eller blot er træt af den tunge luft almindelige stearinlys skaber, når de brænder og især, når du pustes ud.Det er overraskende nemt at lave sine egne soyalys. Det eneste du skal bruge er soyaflager, rene bomuldsvæger samt en form for glas. Det kan f.eks være syltetøjsglas, pestoglas eller hvad end du nu har stående af gamle smukke glas, så du kan lave dine helt egne personlige lys.   Dette skal du bruge til soyalys 

Du kan få både soyaflager og bomuldsvæger i et Børne Kit fra Soyalysfabrikken, hvori der er nok flager til at du kan lave omkring 5 helt unikke soyalys. Dertil får du også en udførlig vejledning, så det eneste, du skal gøre er at finde et par smukke glas – nemmere bliver det altså ikke.
  • Soyaflager/soyavoks
  • Bomuldsvæger
  • Gamle syltetøjsglas el.lign.
Vi har samlet en pakke med alt du skal bruge, hvis du selv vil i gang med at lave levende lys selv.
Her finder du  den samlet pakke med alt du skal bruge her - vi kalder den "Børne Kit" da det er en virkelig hyggelig oplevelse, at lave med sine børn. - Psst.. Selvom vi kalder pakken "børne kit" kan voksne også sagtens lave sine egne lys!


Her kan du finde vores "gør det selv pakke" med soyavoks til lys.
 

Step by step - Sådan laver du dine egne soyalys

  1. Først skal du finde et par gamle syltetøjsglas eller andet, som du renser godt, så du senere kan hælde det flydende soya heri.
  2. Derefter skal du varme soyaflagerne op i en gryde ved svag varme. Smeltepunktet er meget lavere ved soya end ved normal stearin, og at lave sine egne soyalys er derfor en oplagt aktivitet til børnefamilier, da inden behøver at brænde sig på flydende stearin i processen. 
  3. Når soyaflagerne er smeltet, er det tid til at hælde den flydende soya på glas. Du kan sagtens bare hælde direkte fra gryden og ned i de glas, du nu har valgt. Husk at hold vægen oppe, så den ikke synker ned i lyset. Du kan evt. binde vægen fast i en lille pind eller andet, som kan hvile på kanten af glasset, så den kommer til at være nogenlunde midt i lyset.
  4. Når du har hældt den flydende soya på glas, er det tid til, at de skal tørre. Lysene skal tørre et par timer, og du kan sagtens se, når de er færdige og klar til brug, da den flydende soya stivner på samme måde, som du kender det fra almindelige stearinlys.
Og wupti, så enkelt er det altså at lave sine egne hjemmelavede soyalys, så du kan få levende lys uden usunde kemikalier og partikler  – som du ovenikøbet selv har lavet.